привіт!
думая, я не перший хто зіткнувся з проблемою непривітності світу пицуків (за більш 10 років різного надивився
).
один з найгірших продуктів M$ - Outlook/Exchange (кажу це як ентерпрайз уніх адмін з 8-літнім досвідом).
нажаль, поки не вийшов Snow Leopard, у котрому Apple обіцяли повну інтеграцію з цим уродством, необхідно шукати обхідні варіянти виживати.
отже, варіянти:
1) встановити та користувати Entourage з M$ Office 2008 for Mac. але в такому варіянті Ви натрапете на купу проблем:
1.1) хоча Entourage під Mac і працює набагато швидше ніж Outlook під Windows, але досить велике гальмо.
1.2) в зручності він програє Mail.app.
1.3) він працює з Exchange зовсім інакше у порівнянні з Outlook. Outlook використовує MAPI (продукт хворих розробників з M$), Entourage використовує WebDAV/HTTPS/IMAP (половина віндових “адмінів”, з котрими я стикався, таких матерних слів навіть не чули). і тут проблема - далеко не завжди ці опції увімкненні в Exchange Server 2003 а для Exchange Server 2007 необхідно встановлювати спеціяльний пакет підтримки legacy протоколів, що не кожен криворучко зможе і захоче зробити.
1.4) достатньо адміну поставити нестандартний URL WebDAV доступу і все - приїхали. Entourage уже відмовляється працювати.
підсумок - користувати можна, але якось усе криво...
2) поставити CrossOver і підняти під ним M$ Office 2007:
2.1) ну Ви отримуєто велике гальмо Outlook з диким інтерфейсом та незрозумілою поведінкою (хто здогадався до такого означення статусу прочитування листів???)
2.2) при деякому старанні ви отримаєте і пицушні віруси.
2.3) процедура підняття M$ Office під CrossOver вимагає купи знань і безмежного терпіння (я на робочий варіянт оутглюка витратив 3 дні)
2.4) ціна даного рішення...
3) поставити Windows у VMware і підняти під ним M$ Office 2007:
3.1) еее, навіщо стріляти по горобцям балістичними ракетами???
3.2) читайте попередній варіянт і помножте наслідки на 10.
4) як поштовий клієнт використовувати Mail.app а як календар iCal.app. СТОП! скажете Ви, iCal.app не вміє працювати з Exchange! і будете праві! якщо не вжити маленькі хитрощі
про усе за порядком:
4.1) Mail.app - працює без проблем з Exchange навіть якщо йому вкрутили “дивний” URL (M$ навіть цього не може зробити).
4.2) з календарем дещо важче, але теж вирішувано. на роботі мені видали Lenovo T61p, яким я не користуюсь, оскілький працюю на рідному MBA. і на днях я таки знайшов йому застосування. створюємо скриньку на gMail. встановлюємо клієнт синхронізації календарів на пицук:
http://www.google.com/support/calendar/bin/answer.py?answer=98563
налаштовуємо синкання з Google Calendar
на Mac налаштовуємо iCal.app синкатись з Google Calendar (я встановив 5хв):
https://www.google.com/support/calendar/bin/answer.py?answer=99358
усе, насолоджуємось прекрасним ранком (і пицук на щось згодився) ![]()
єдиний мінус - необхідно постійно тримати увімкнутий пц.
p.s. також можна такий варіянт реалізувати через me.com - панель керування для пицука також вміє синкати календарі з Outlook. єдина проблема, котра, в данному випадку, усе нівелює - me.com синкає лише приватні календарі а календар на Exchange не помічає (промучився 2 дні - так і не заставив працювати)
p.p.s необхідно розібратись з корпоративною адресною книжкою, але це вже на днях.